...ili sa mlevenim čvarcima. :)
Potrebno je:
-1.kg brašna;
-kvasac;
-kašičica šećera;
-pola litre mleka;
-so po ukusu;
-droždina (mleveni čvarci). Ja sam upotrebila oko 3/4 tegle. Tegla je bila puna, ali ne nabijena, pa mislim da je bilo toliko;
-jedno jaje za premazivanje.
-Mleko ugrejati, kvacas izdrobiti, dodati šećer i malo mleka, ostaviti da nadođe. Sipati brašno u vanglu, ali ne sve, negde oko 800 grama, dodati nadošao kvasac i ostalo mleko, i mesiti. Naknadno dodati i ostatak brašna, ostaviti samo malo za posipanje površine na kojoj radite. Raditi osrednje testo.
Ne ostavlja se da nadodje, nego se odmah razvuče na pola cm debljine i premaže droždinom.
Testo onda saviti i ostaviti da odmara oko 15 minuta.
-Ovaj postupak ponoviti tri puta. Posle treceg puta testo ostaviti isto 15 minuta da odmara, zatim ga rastanjiti oklagijom na negde 1 cm. debljine, vaditi pogačice modlom ili čašom, ili jednostavno seći kocke.Premazati umućenim jajetom i peći oko 15-ak minuta na 200 stepeni.
Potrebno je:
-1.kg brašna;
-kvasac;
-kašičica šećera;
-pola litre mleka;
-so po ukusu;
-droždina (mleveni čvarci). Ja sam upotrebila oko 3/4 tegle. Tegla je bila puna, ali ne nabijena, pa mislim da je bilo toliko;
-jedno jaje za premazivanje.
-Mleko ugrejati, kvacas izdrobiti, dodati šećer i malo mleka, ostaviti da nadođe. Sipati brašno u vanglu, ali ne sve, negde oko 800 grama, dodati nadošao kvasac i ostalo mleko, i mesiti. Naknadno dodati i ostatak brašna, ostaviti samo malo za posipanje površine na kojoj radite. Raditi osrednje testo.
Ne ostavlja se da nadodje, nego se odmah razvuče na pola cm debljine i premaže droždinom.
Testo onda saviti i ostaviti da odmara oko 15 minuta.
-Ovaj postupak ponoviti tri puta. Posle treceg puta testo ostaviti isto 15 minuta da odmara, zatim ga rastanjiti oklagijom na negde 1 cm. debljine, vaditi pogačice modlom ili čašom, ili jednostavno seći kocke.Premazati umućenim jajetom i peći oko 15-ak minuta na 200 stepeni.
Нема коментара:
Постави коментар