четвртак, 19. јануар 2012.

Pizza kroasani

Potrebno je:

-1 kg. brašna;
-kvasac;
-so;
-1/2 litre mleka;
-2 jajeta za testo + 1 za premazivanje;
-250 gr. margarina;
-malo šećera za kvasac.

Za fil:
-150 gr. pizza šunke;
-2 pizza kečapa;
-kesica origana;
-oko 100 gr. tvrdog sira.

Kvasac izmrviti, dodati malo šecera i mlakog mleka i ostaviti da nadođe, pa umesiti testo sa brašnom, solju i jajima. Podeliti ga na 8 jufki. Margarin iseći na 7 jednakih delova. Svaku jufku testa posebno razviti na veličinu tanjira i na svaku izrendati deo margarina. Slagati ih jednu na drugu, a osmi deo testa ne premazivati margarinom.
           

Testo zatim razviti oklagijom na debljinu oko 0.5 cm, i podeliti na 16 jednakih delova. Za fil iseći salamu na kocke i umešati sa kečapom i origanom. Svako parče namazati, pa naknadno preko izrendati sir.

                                       

Kroasane uvijati, premazati umućenim jajetom i susamom (po želji), ostaviti ok 40-ak minuta da stoje u podmazanom plehu, pa peći. Naravno, ovo testo ja koristim kao univerzalno za kroasane, a ne mora biti pizza nadev. Mogu se praviti i sa sirom, salamom, viršlom, pa i džemom i li kremom. Testo je lepo, i nije zahtevno.

                                       

Нема коментара:

Постави коментар