среда, 25. јануар 2012.

Slane buhtle

Potrebno je:
-1/2 kg. brašna;
-kvasac;
-2 jajeta za testo + 1 za premazivanje;
-malo soli;
-malo šećera za kvasac;
-2 kašičice ulja;
-mleka oko 2 dl;
-susam za posipanje.

Kvasac ostaviti sa malo mlakog mleka i šećerom da nadođe, pa zamesiti testo. Mesiti ga malko više, jer što je više u rukama one su mekše. Umešeno ostaviti da odmori oko pola sata. Premesiti ga, razvući oklagijom i seći kocke. Svaku kocku filovati, uviti krajeve, napraviti lopticu i ređati u margarinom podmazan pleh.
Premazati umućenim i posoljenim jajetom, posuti susamom i peći dok ne porumene.

Što se fila tiče, sami birajte. Sir, sir i šunka...Ja sam se opet odlučila za ukus pizze. Za fil mi je trebalo:
-2 pizza kečapa;
-oko 100 gr. pizza šunke;
-1 origano.


                                           

4 коментара:

  1. Kako su divno ispale :))
    Ja izbegavam testo ovih dana, al' ove su opasne :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bas sam imala inspiraciju to vece. Dibre, i to bas onako... :)

      Избриши
  2. Predivne su! Posebno mi se svidja sto mozes da biras sta ces za fil, pa mozes svaki put da nesto promenis i napravis novu verziju :)

    ОдговориИзбриши