понедељак, 24. октобар 2011.

Princes krofne

                                                             
* Krofne:

-6. jaja
-150.gr. masti
-150.gr. brašna
-250.ml. vode

Mast i vodu staviti na ringlu da provri, pa mešajuci dodati brašno i skinuti sa ringle da se ne stvore grudvice. Posebno umutiti belanca i žumanca, sjediniti i dodati u još toplu smesu. Dobro izmešati. Podmazati pleh, kašikom (ili kašičicom) vaditi smesu, praviti polovine krofni, i peći na 200 stepeni dok ne porumene. Sve zavisi od rerne - ja ih malko stavim na 220, pa posle smanjim na 200. Pečene vaditi u vanglu i pokriti da se malko potpare.


*Fil:

-2. pudinga od vanile
-1.l. mleka
-6. jaja
-10.kaš. šećera

Umutiti jaja. šećer i puding u 100.ml. mleka. Ostatak mleka prokuvati, i mesajuci dodavati smesu. Kuvati dok se ne zgusne.


Nafilovane krofne posuti prah šećerom.




2 коментара:

  1. Sto su ti komplikovane ove krofne :) Ja ih pravim malko drugacije (za 15 min plus pecenje) i s manje materijala. Bas cu da slikam kad pravim naredni put :)

    ОдговориИзбриши
  2. :) Šta znam, ja sam navikla ovako da ih pravim, za lakše ne znam. Slikaj pa podeli recept sa nama. :)

    ОдговориИзбриши