среда, 11. јануар 2012.

Ćureća supa

Nije baš neki precizan recept, kao za bilo koju supu, ali ću nabrojati sastojke od kojih pravim.

Dakle, potrebno je:
-ćureće meso - isto kao i piletina, koščati delovi. Ja sam uzela leđa. Ta jedna leđa su sasvim dovoljna, jer je veća količina mesa u pitanju.
-šargarepa - 3.kom;
-bela zelen - 3.kom;
-pola korena celera;
-biber u zrnu;
-lorber;
-glavica proprženog crnog luka (iako ne volim da ga stavljam u juneću supu, sa ćuretinom ide);
-so;
-vegeta.

Meso, i svo povrće prvo oprati. Staviti u vecu šepru sa poklopcem, ali ne poklapati odmah. Naliti vode, i staviti na ringlu. Ja stavim na jače dok ne provri, ali ne baš puno da vri, jer će supa biti mutna, nego samo malo da krene da se skuplja pena. Penu pokupiti, smanjiti ringlu na keca :) poklopiti šerpu, i kuvati. Pustim je da se kuva oko 3 sata.


Kad je gotovo, procediti je, dodati testeninu po želji, staviti vegete i okuvati jedno 10, 15 minuta. Nama je bas prijala posle ovih praznika i krkanluka. :)





3 коментара:

  1. Bas je lepa supica. Mozes da podelis sa nama u nekom sledecem postu i kako pravis knedlice :) ja imam neku svoju varijantu od griza, ali nije zgoreg cuti jos koji recept :)

    ОдговориИзбриши
  2. Hocu, mada pretpostavljam da imamo isti recept. Ovde nisam stavljala knedle, ovo su one mašnice. A supica je stvarno dobra, baš prija. :)

    ОдговориИзбриши
  3. Ahaa da sad vidim da su masnice, ucinilo mi se da su knedle :D

    ОдговориИзбриши