понедељак, 24. октобар 2011.

Kokos kiflice

...ili u mojoj izvedbi kokos čoko potkovice. :) Recept sam našla u džaku brašna, kod naše Taci http://udzakubrasna.blogspot.com/2011/01/ajme-kokos-kokos-kiflice.html, i sve je isto, samo malo različito. Pratila sam recept u potpunosti, samo na kraju nisam upotrebila prah šećer, nego čokoladu. Taci, hvala za inspiraciju! : *

Dakle, recept:

-250 gr. margarina
-150 gr. šećera
-2 jajeta
-200 gr. kokosa
-400 gr. brašna
+ u mojoj verziji 100 gr čokolade i malko margarina za umakanje

Margarin sam prvo umešala sa šećerom, dodala jaja i kokos, sve još malo gnječila viljuškom, i onda umočila prste, dodavala brašno dok nisam dobila lepu masu za oblikovanje. Pravila sam valjkove, uvijala u potkovice i pekla oko 10-ak minuta. Stvarno treba voditi računa dok su u rerni, jako lako zagore. Poslušala sam i savet da ne stanjujem ivice, pa nije bilo izgorelih krajeva. Pečene sam ostavljala malko da se ohlade (ali samo malko), ivice umakala u čokoladu, i stavila u zatvorenu posudu da malko omekšaju. Ja volim kada su tek, tek malko hrskave.


                               


1 коментар:

  1. Vidi ti nju, pa ti si to danas pravila! Mnogo mi se svidja kako si izmenila oblik i ovo umakanje u ckoladu umesto u prah secer.
    Hvala sto si ukazala poverenje mom recepticu! :***

    ОдговориИзбриши